Beschrijving
Dit is pu-erh zoals hij in China veel wordt gedronken. Hij komt uit Jing Mai een gebied dat bekend staat om zijn vol zoete pu-erh’s.
Begin deze thee op 80 graden dan komt als eerste de gedroogde abrikoos en lichte tabaksmaak op, na een aantal treksel kun je de temperatuur opvoeren naar 90 en dan door de 100 bij treksel 7-8 waarbij een honingsmaak langzaam de overhand neemt. Perfecte thee om weg te leggen, Deze thee wordt alleen maar lekkerder met de jaren.
Oosterse methode:
4 gram per 100ml
80 graden, 20 seconde 5 seconde per opgieting extra erbij
tot 10 opgietingen
Westerse methode:
2 gram per kop
100 graden, 2 minuten, 30 seconde per opgieting extra erbij
tot 3 opgietingen
Zetadvies is altijd een richtlijn, door zelf te experimenteren met de variabelen kom je erachter hoe de thee het lekkerste smaakt voor jou!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.