Beschrijving
Tamaryokucha is een uitzonderlijke Japanse thee, waar de meeste thee in Japan gestoomd wordt, wordt deze thee geroosterd om de oxidatie te stoppen. Het resultaat is een thee die kwa smaak tussen een Japanse en Chinese thee in valt. Ook beschrijf ik de thee weleens als het instap model voor Japanse thee. Waar de sencha, sincha, gyokuro en kabusecha misschien wat te grassig/groen is voor de onervaren drinker, is deze wat zoeter en notiger door het afwijkende productie proces. Dus voor iemand die nog geen ervaring heeft met Japanse thee of iemand die een keer wat anders wil proberen is deze thee echt het proberen waard!
Zetadvies:
Oosterse methode:
3 gram per 100ml
70-80 graden, 20 seconde, 10 seconde per opgieting erbij
tot 4 opgietingen
Westerse methode:
2 gram per kop
70-80 graden, 2 minuten, 30 seconde per opgieting erbij
tot 2 opgietingen
Zetadvies is altijd een richtlijn, door zelf te experimenteren met de variabelen kom je erachter hoe de thee het lekkerste smaakt voor jou!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.