Beschrijving
Gyokuro van mijn favoriete theeboer in Japan. Na 9 dagen gezocht te hebben in Japan in onder andere Shizouka, Tokyo en Kyoto naar de perfecte Japanse thee ben ik uiteindelijk bij deze boer terecht gekomen. Dit is hem, mijn heilige graal op theegebied, de thee waar ik jaren naar gezocht heb. Ik zal de eerste slok nooit meer vergeten, na wel 100 verschillende soorten Japanse thee geprobeert te hebben was dit hem. Ik werd en wordt nog steeds emotioneel als ik thee van deze boer drink. Het is wel even de kunst om de goede thee te zetten. Werkelijk een feest om te drinken en even stil te staan bij de schoonheid van het leven. P.s. Ruik er ook even aan als hij in de verwarmde kyusu of gaiwan ligt voor het zetten.
Zetadvies:
Japanse methode:
10 gram (ongeveer vijf theelepels) thee voor 100ml
Water op 50 graden en dan 120 seconden laten trekken.
Voor de tweede opgieting:
60 graden water en 90 seconden laten trekken.
Voor de derde opgieting:
60 graden water en 120 seconden laten trekken.
Deze thee wordt snel bitter bij te hoge temperatuur of als hij te lang trekt
Westerse methode:
5 gram per kop
55 graden en dan 60 seconden laten trekken
Tweede opgieting:
60 graden en 90 seconden laten trekken
derde opgieting:
60 graden 120 seconden laten trekken
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.